تسکین دهنده های موقت
مرگ یکی از عزیزان، طلاق، بیماری و یا مهاجرت و سایر ازدستدادگی ها، انرژی عاطفی عظیمی را تولید میکند. درعینحال، به اکثر ما از اوایل کودکی آموزشدادهشده است که با احساسات غمانگیز و دردناک به روشی نادرست برخورد کنیم، به این معنی که اغلب ابزارهایی برای درمان پایدار نداریم. در عوض، ما تشویق میشویم، فعال یا منفعلانه، از تسکیندهندههای موقت برای درمان استفاده کنیم.
یک داستان کلیشهای این واقعیت را بهخوبی نشان میدهد. کودک کوچکی پس از آسیبدیدن توسط کودک دیگری در زمینبازی به خانه میآید. مادر، پدر یا سرپرست دیگر تعجب میکنند که چه اتفاقی افتاده است. کودک با چشمانی اشکبار پاسخ میدهد که یکی از بچههای دیگر بدجنس بوده است. شخص بزرگسال میگوید: غصه نخور، بیا یک بستنی بخوریم حالت بهتر بشود؛ بنابراین، کودک از یک الگوی بزرگسال این درس مادامالعمر را میآموزد که میتوان احساسات را با کمک غذا مدیریت کرد.
ازآنجاییکه باورهای نادرست در مورد غم و اندوه هیچ راهنمایی در مورد چگونگی دستیابی به درمان عاطفی ارائه نمیدهند، افراد دلشکسته و غمگین اغلب برای تسکیندادن خود از روشهای مختلفی استفاده میکنند که همه آنها تأثیر موقت و کوتاهی در بهبود حال افراد دارد. از جمله مطالعهای در بیمارستان دانشگاه Sahlgrenska در سوئد نشان میدهد که تقریباً یکسوم کسانی که همسر خود را از دست میدهند برای کاهش غم خود از الکل استفاده میکردند. در اینجا چند نمونه رفتارهایی که بهعنوان تسکیندهنده موقت استفاده میشود و باعث اثر منفی بر روی شخص میشود را به شما معرفی میکنیم:
- غذاخوردن
- الکل و داروهای مخدر
- افراط در کارکردن
- زیاد ورزشکردن
- خریدکردن
- رابطه جنسی
- خشم و عصبانیت
- فیلم و سریال دیدن
- سیگارکشیدن
- مواد مخدر
- روابط متعدد
اکثر این اعمال بهخودیخود مضر نیستند. بااینحال، زمانی که به طور مکرر در مدتزمان طولانیتری تکرار شوند، میتوانند مضر باشند. خوردن بستنی هیچ اثر ماندگاری بر درد عاطفی ناشی ازدستدادن ندارد. خرید ممکن است برای لحظهای تسکین دهد، اما هیچ کاری برای رفع علل اصلی غم و درد نمیکند.
قسمت مشترک همه این روشها یا بهتر بگوییم راههای فرار این است که به طور موقت خلقوخوی را تغییر میدهند و باعث ایجاد توهم و خیال بهبودی میشوند. اما این تأثیر کوتاهمدت است و خطر تکرار این رفتار این است که شخص غمگین را از بهبودیابی از غم و اندوهی که باید انجام شود دور میکند.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0